MSTR® littekenbehandeling

Wat is MSTR® – McLoughlin Scar Tissue Release?

Deze methode laat verbazingwekkend snelle resultaten zien en kan werken op diepliggende verstoringen. Het lichaam is zo ontzettend wijs en heeft soms maar kleine interventies nodig om het zelfgenezend vermogen nog meer aan te zetten. Deze subtiele, zachte, pijnloze en effectieve manier van littekenbehandeling laat blijvende resultaten zien, voor zelfs lang bestaande littekens. Enkele sessies kan grote veranderingen teweegbrengen die je kunt zien en voelen.

Emotionele impact

Ook emotioneel kunnen littekens een grote impact hebben. Elk litteken draagt een verhaal en als dit getraumatiseerde stukje lichaam met zachte, liefdevolle zorg en empathie wordt benaderd, kan het verhaal verwerkt worden.
Door de subtiele pijnloze fascia-techniek van een MSTR® littekenbehandeling kan dit loskomen en kunnen herinneringen en emoties opgeroepen worden.
Niet altijd gaat dit gepaard met zulke sensaties, maar ook dan worden de huidfuncties die op deze plek beschadigd waren weer hersteld, vloeien weefsels meer samen en komt er weer leven in.

Littekens kunnen diverse klachten veroorzaken:

– Overgevoeligheid, pijn, branderigheid, jeuk
– Verdoofd, tinteling
– Vochtophoping
– Verminderde bloed- en lymfestroom
– Verlies van flexibiliteit en mobiliteit
– Verkeerde houding, rugpijn, buikklachten
– Restrictie in de fascia wat zich uit in vastzittend weefsel
– Onderhuidse verklevingen met verstoringen in orgaanfuncties
– Verstoorde energiedoorstroming (Qi) door doorsnijden van meridianen

<< MSTR® is een innovatieve, pijnvrije, natuurlijke methode om littekens te behandelen. Door middel van ultrasound onderzoek is bewezen dat na
15 minuten MSTR® het litteken met meer dan 30% verbeterd is >>

Wanneer kan MSTR® worden toegepast?

Bij alle postoperatieve littekens (borstoperaties, keizersnede, weghalen melanoom, etc.)

Bij onderliggend litteken of fibreus weefsel na trauma

Bij strengen in de oksel na schildwachtklierprocedure (Axillary Web Syndrome)

Bij brandwonden

Bij huidtransplantaties

Bij hielspoor (fasciitis plantaris)

Bij laparoscopische chirurgische littekens

Op kleine gebieden zoals injectieplaatsen en vaccinatielittekens

Bij aandoeningen aan het bindweefsel zoals bij Dupuytren

Contra-indicaties:

– Wonden met chirurgisch gaas
– Bij kanker met actieve tumor
– Geïnfecteerde wonden of besmettelijke infecties
– Bij implantaten hangt het van de situatie af

Wat voor effect heeft deze behandeling?

♥ Betere doorbloeding en doorstroming van lymfevocht rond en door het litteken
♥ Minder beweginsbeperking of trekkend gevoel
♥ Zachter, soepeler en mooier litteken
♥ Minder pijn / jeuk / doof gevoel
♥ Traumaverwerking
♥ Meer acceptatie

 

Praktische info

  ♥ Tijdens het eerste consult bespreken we de online ingevulde vragenlijst en krijg je uitleg over de behandeling.
  ♥ Een litteken mag vanaf 8 weken behandeld worden, mits de wond goed geheeld is. Ook heel oude littekens kunnen nog worden behandeld.
  ♥ Afhankelijk van de grootte en het aantal littekens varieert de consultduur tussen de 30 en 45 minuten.
  Hoeveel behandelingen nodig zijn is vooraf niet te voorspellen en hangt ook af van persoonlijke wensen. De voortgang wordt per sessie overlegd en bekeken.

  Jouw investering: € 45,- (45 min. intake en eerste behandeling)
  Vervolgbehandeling klein litteken € 30,- (30 min.)
  Vervolgbehandeling groot litteken € 40,- (40min.)

   

  << Uit onderzoek blijkt, dat als een litteken niet behandeld wordt, andere therapeutische interventies minder effectief zijn of minder lang werken >>

  Ervaringen van andere vrouwen

  De aanleiding om naar Kelly te gaan was littekenweefsel wat erg strak was na een borstamputatie. Een vriendin van mij werd behandeld door Kelly en had hier veel baat bij.

  Eigenlijk vanaf het eerste bezoek aan haar voelde ik me erg op mijn gemak. Kelly is open en warm. Ze straalt veel rust uit, legt heel goed uit wat de behandeling inhoudt en is heel secuur in wat ze doet. Ze neemt de tijd voor je en checkt tussendoor hoe het voelt voor je. Wat ik ook heel prettig vond was dat de behandeling zacht is en niet pijnlijk.

  Ik zou de behandeling zeker aanraden voor mensen met littekenweefsel omdat (zelfs na jaren) er versoepeling van het weefsel ontstaat en meer rek.

  Voor mij leverde het op dat ik veel minder het gevoel heb een te strakke trui aan te hebben! Daarnaast is er meer gevoel in het gebied van het litteken ontstaan en naar mijn idee een betere doorbloeding, het voelt in ieder geval minder hard en koud.

  Wat het mij ook opleverde was dat het gebied waar mijn linker borst was, weer meer bij mij hoort en niet meer als een koud doods gebied voelt. Misschien toch weer meer acceptatie ervan. Door de manier waarop Kelly haar behandeling geeft vanuit zachtheid en acceptatie, kreeg ik dat voor mijn eigen lijf ook weer meer.

  – Annika –

  Omdat ik al een tijdje met een pijnlijke litteken liep besloot ik een afspraak te maken. Vooraf heb ik een gesprek met Kelly gehad over wat ik kon verwachten. Dit was erg fijn met duidelijke uitleg.

  Kelly heeft een holistische kijk op de behandeling en de fysieke en mentale aandacht maken de behandeling erg prettig. Je voelt je snel op je gemak. Kelly is een kundig en empathisch persoon.

  Tijdens de behandeling kwamen er af en toe wat tranen en dat mag er allemaal gewoon zijn. Ze geeft aandacht aan de mens in zijn geheel. Iets waar er in het ziekenhuis vaak geen ruimte voor is.
  Er was nu ruimte om bij het litteken stil te staan en te voelen wat ik had weggestopt wat er allemaal gebeurd is. Ik vertrouw erop dat de behandeling een beginfase is van mijn genezing. Bedankt voor jouw kundigheid en aandacht.

  Helaas was door mijn keloidvorming geen verdere behandeling mogelijk maar ik ben blij dat ik met deze behandelingen mentaal ook een stukje heb verwerkt.

  Indien je problemen hebt met je litteken of een fijne massage wil, zou ik zeker een behandeling bij Kelly overwegen. Ik kom zeker nog eens terug mocht het nodig zijn. Bedankt voor alle goede zorgen Kelly!!

  – Wendy –

  Ik kende Kelly al vanwege een paar eerdere borstweefselbehandelingen die goed resultaat hadden. Aangezien ik veel littekenweefsel op mijn borst heb kwam dat natuurlijk ook ter sprake, en zo ontstond het idee om daar verder mee te gaan met de MSTR techniek. Dit leverde een verrassend resultaat op.

  De littekenbehandeling was gericht op 1 van de littekens (van oude brandwonden) op mijn borst waar ik vaak toch wat last van had, ondanks dat ik er altijd prima mee geleefd heb. Het ging om littekenweefsel in het tepelgebied en de behandeling was in eerste instantie gericht op het soepeler maken van de huid, verlichten van de strakte, en mogelijk herstellen van wat gevoel. Dit is inderdaad wat beter geworden, zelfs ondanks het feit dat het om hele oude en moeilijke littekens gaat. Maar het verrassende was dat de MSTR er toe geleid heeft dat ik een bepaalde heel vervelende ‘pijnsensatie’ (die ik niet kan omschrijven) die ik vaak had van binnenuit mijn tepel, nu niet meer heb. Ik ben hier erg blij mee, en had dit totaal niet verwacht. Dankjewel Kelly!

  Je werkt erg precies en voorzichtig, en ook hier met veel respect en gevoel. Juist bij MSTR is dat heel prettig, en misschien nog belangrijker. Heb me steeds op mijn gemak gevoeld.

  – Inge –

  Ik ben bij Kelly terechtgekomen voor de littekenbehandeling op mijn borstkas. Naast dat Kelly een super kundige en integere vrouw is, heeft ze mij vooral erg geraakt met haar zachtheid en aandacht tijdens de behandeling. Doordat alles er mocht zijn, heb ik ook een stuk trauma verwerkt dat, voor mij in eerste instantie onbewust, was verbonden met het litteken dat is ontstaan door het weghalen van een melanoom.

  Het aanraken van het litteken bracht vooral bij de eerste behandeling de oude pijn naar boven. Door hier bewust en liefdevol bij stil te staan en in de pijn te zijn, heb ik het trauma dat hiermee blijkbaar onbewust was verbonden, kunnen helen. 

  Dit was een hele bijzondere en waardevolle ervaring die deze littekenbehandeling extra succesvol maakte. Fijn dat hier ook ruimte en aandacht voor was.

  Door de behandelingen is het litteken vervaagd. Lag er eerst nog een harde “streng” op, die is helemaal weg getrokken. Het litteken is echt bijna onzichtbaar geworden. Ik ben dan ook heel erg blij en tevreden over zowel de behandelingen als het resultaat.

  – Debby –

  Voor mij persoonlijk was de littekenbehandeling er één die op diepere lagen heling bracht. Tijdens de behandeling voelde ik niet alleen ruimte rondom het litteken ontstaan, ook werden eerder gevoelloze plekken weer voelbaar en werd onderliggend trauma afgevoerd.

  De littekenbehandeling heeft ervoor gezorgd dat ik weer in contact ben met mijn borst. Waar ik eerder leegte voelde, ervaar ik nu ruimte.

  Ik heb Kelly mogen ervaren als een warme, liefdevolle, rustige en integere vrouw. Ze verstaat de kunst van het space holden en neemt je op een kalme manier mee in wat ze doet tijdens de behandeling.

  Dank je wel lieve Kelly voor wie je bent en wat je de wereld te bieden hebt met jouw mooie gave.

  – Monique –

  Wil jij zelf de regie in handen en je borstgezondheid verbeteren?

  Contact

  06-14591451
  info@holyhealthhouse.nl

   

  Adresgegevens

  J. Boezerstraat 43
  2552 DK Den Haag

  Openingstijden
  (op afspraak)

  Maandag        11:00 - 18:00
  Donderdag     11:00 - 18:00
  Vrijdag            11:00 - 18:00

   

  Schrijf je bericht

  Fotocredit's: Mystic Meeting
  Algemene voorwaarden
  Privacyverklaring
  Klachtenregeling
  KvK: 86694375
  BTW: NL004295495B65

  SoloPartners lidnr: 137815