Borstweefseltherapie
voor elke vrouw

Wat is een VLOW® borstweefselbehandeling?

VLOW® staat voor Veno Lymfatische Optimalisatie van Weefsel en is speciaal voor de vrouwenborst ontwikkeld vanuit de osteopathie. Het is een manuele, ontspannende ‘weefselbevrijdingstechniek’ gebaseerd op natuurgeneeskundige principes en werkt op het bindweefsel (fascia). Doel is om de doorbloeding en de lymfestroming van de borsten en het gebied eromheen te optimaliseren. Borstweefseltherapie is gericht op preventie én behandeling van klachten en helpt mee je borsten in goede gezondheid te brengen en te behouden.
Het is dus nadrukkelijk géén borstmassage waarbij vaak een stevige knedende aanpak is. Borstweefsel is zacht en gevoelig weefsel, wat ook om een zachte aanpak vraagt.

Wat voor effect heeft dit?

Op zachte wijze wordt stug weefsel en verhardingen weer soepel gemaakt. Deze verbetering in weefselkwaliteit heeft een positief effect op het immuunsysteem en opgeslagen afvalstoffen kunnen worden opgeruimd. Als de doorbloeding van de borsten goed is en er betere doorstroming is van het lymfesysteem (de afvalopruimdienst van het lichaam), dan heb je minder kans om klachten te ontwikkelen. Het natuurlijke, zelfgenezende vermogen van het lichaam wordt op deze manier ondersteund. Emotioneel gezien kan het je ontzorgen over wat je allemaal in je borsten voelt en waarneemt. Je gaat je borsten ook beter voelen van binnenuit en meer als volwaardig onderdeel van je hele lichaam ervaren en toe eigenen.

<< Leer je borsten kennen>>

Wanneer kan een borstweefselbehandeling worden toegepast?

Als je meer inzicht wil over goede zelfzorg van je borsten als onderdeel van een gezonde leefstijl.

Bij pijnklachten of gevoelige plekken in één of beide borsten.

Bij verhardingen, oneffenheden of opgezette klieren in het borstweefsel.

Bij gespannen en pijnlijke borsten rondom de menstruatie, overgang of hormonale veranderingen.

Door een arts gediagnosticeerd; kleine cysten, terugkerende ontstekingen, mastitis, mastopathie en fibro-adenomen.

Ter ondersteuning van de vruchtbaarheid of voorbereiding op zwangerschap en/of als je borstvoeding wilt gaan geven (vanaf 35 weken).

Na een stressvolle periode of wanneer er (emotionele) spanning is opgeslagen in de borst. 

Bij postoperatieve klachten. Ook na verwijdering van siliconen borstimplantaten. (Als je implantaten hebt dan kunnen de borsten zelf helaas niet behandeld worden, wel het gebied eromheen).

Bij nazorg van borstkanker, als de reguliere behandeling is afgerond. Ter begeleiding en heling van trauma’s, bij pijnlijk littekenweefsel of verhardingen na bestraling.

Naar aanleiding van een thermogram met indicatie van zorg.

Wanneer je het moeilijk vindt om je borsten en je vrouwelijkheid te accepteren en/of als je het gevoel hebt dat je borsten er niet bij horen.

Wanneer je jezelf een ontspannen en liefdevol kado gunt. Deze behandeling ondersteunt je algehele gevoel van welbevinden.

Wanneer kan er niet behandeld worden?

– Bij acute ontstekingen of koorts
– Bij chemo, bestraling of onder behandeling zijn van specialist i.v.m. borstproblematiek
– Bij gebruik van corticosteroïden
– Bij geplande afspraak voor mammografie, echo of thermografie binnen 6 weken
– Bij de ontdekking van een knobbeltje of onverwachte veranderingen in de borst
– Bij verzwakking, lichamelijke of emotionele uitputting
– Bij zwangerschap korter dan 7 maanden
– Bij silicone borstimplantaten
– Na operatie aan de borsten korter dan 4 weken geleden of bij open wond

Wat brengt het jou?

♥ Meer inzicht en tools over wat jij zelf kunt doen om je borsten gezond te houden
♥ Vermindering van pijn of andere (borst)klachten
♥ Preventieve borstgezondheid op langere termijn
♥ Betere doorbloeding en detox van je borsten
♥ Borsten voelen zachter en meer eigen aan
♥ Ontspanning van het hele bovenlichaam
♥ Minder ongerustheid over je borsten
♥ Omarmen van je vrouwelijkheid
♥ Vollere soepele borsten
♥ Liefde voor je borsten
♥ Blije borsten

 

“De borsten zijn de juwelen van het hart” – Taoïstisch gezegde

Praktische info

  ♥ Nadat we een afspraak hebben gepland word je via mail uitgenodigd een digitale vragenlijst in te vullen die ik graag voor het intakeconsult weer ontvang.
  ♥ Tijdens dit eerste consult kunnen we rustig even kennismaken en het formulier doornemen en bespreken.
  ♥ Ik geef vooraf uitleg over de behandeling en geef veel praktische tips waar je thuis mee aan de slag kunt.
  ♥ Tijdens de behandeling lig je op een (verwarmde) zachte massagetafel met ontbloot bovenlijf en afgedekt met handdoeken waar ik niet behandel.

  Jouw investering: € 100,- (intake en eerste behandeling)
  Alleen het intakeconsult zal 90-105 minuten duren.
  Alle vervolgafspraken 75-90 minuten: € 90,-

  Advies is om te starten met een reeks van 3 behandelingen met telkens een tussentijd van 3-4 weken. Zo krijgt het weefsel de tijd om zich te vernieuwen en opnieuw in balans te komen. Afhankelijk van de mate van jouw klachten kunnen we deze reeks herhalen of afbouwen. Het is goed om hierna (half)jaarlijks een onderhoudsbehandeling te ondergaan.

  Bij het gelijk inplannen van een reeks van 3 sessies heb je voordeel; 3 x € 85,-. Jouw investering: € 255,-
  (In 1x vooraf betaald en 1 jaar geldig)

   

  Als gecertificeerd VLOW® Borstweefseltherapeut sta ik ingeschreven bij het Kwaliteitsregister van Lifestream. Hier is ook meer informatie beschikbaar over een klachtenprocedure.

   

  Ik stel zelf géén diagnose. Ga bij twijfel of ernstige borstklachten altijd eerst naar je huisarts. Daarna help ik je graag.

  Vijf biologische natuurwetten
  Ondertussen leerde ik ook over de 5 biologische natuurwetten van dr. Hamer. Natuurwetenschappelijke informatie over hoe en waarom ziektes ontstaan. Dit gaf me veel antwoorden, rust en vertrouwen in mijn lichaam. Samen met nog een echo bij de Borstpoli kreeg ik een helder beeld van mijn huidige borstgezondheid en wederom de bevestiging dat dit pijnlijke plekje in mijn borst, die er nu zo’n 20 jaar zit, geen reden is tot zorg. Ik blijf mijn borsten, net als de rest van mijn lichaam, preventief en met liefdevolle aandacht verzorgen en onderneem actie mocht er iets veranderen.

  Mijn borstenverhaal

  begon rond mijn 20e, toen ik voor het eerst een pijnlijk knobbeltje aan de onderkant van mijn linkerborst voelde. Ik stootte er regelmatig tegenaan waardoor ik er aan dacht, maar ook zonder eraan te komen voelde ik het soms steken op die plek. Het maakte me alert, want 5 jaar daarvoor was mijn moeder overleden aan de gevolgen van borstkanker. Zij was toen 45 jaar jong. Met de weinige kennis en ervaring van toen dacht ik er destijds goed aan te doen om hier door middel van mammografie naar te laten kijken.

  Ontstoken melkklier
  Gelukkig wees dit samen met de echografie uit dat het ‘gewoon’ een onschuldig ontstoken melkklier was. Echt grote zorgen heb ik me gelukkig nooit gemaakt, maar de aandacht voor mijn borsten bleef. Jarenlang heeft dat op een laag pitje gestaan, maar zo rondom mijn 35e (de leeftijd dat bij mijn moeder borstkanker ontdekt werd) voelde ik wel meer urgentie om toch weer eens wat onderzoek te gaan doen.

  Thermografie
  Toen ontdekte ik dat een mammogram helemaal niet zo onschuldig is en eigenlijk ook niet geschikt voor jonge borsten. Zo kwam ik op het spoor van medische thermografie (bij de Groene Zuster). Niet bedoeld als vervanging van mammografie, maar een veilige, pijnloze, vrouwvriendelijke infraroodtechniek die een veel eerdere fase, namelijk de fysiologie (proces vooraf) in kaart brengt i.p.v. de anatomie (wanneer het er al is).
  Hier kwam ook de verwijzing en eerste kennismaking met de borstweefselbehandelingen om de hoek kijken. Dit was een super fijne ervaring. Het verzachtte en verkleinde mijn pijnlijke knobbel en gaf me het gevoel vollere borsten te hebben met meer gevoel van vrouwelijkheid.

   

  Ervaringen van andere vrouwen

  Before I started my treatment with Kelly I had a “problematic” breast with multiple small cysts and a bigger swelling in my left breast. My breast was very sensitive and painful during my menstruation and the bigger swelling hurt from time to time. Right after the first treatment I’ve noticed that my breast felt “lighter” and stretched. During the first 4 days my big swelling was less noticeable and caused less discomfort for me. I must say that sensitivity and pain also became less during the menstruation. Kelly put a lot of attention into building trust and get to know me and my breast history better. She also made me feel comfortable, as it is really important to get the most out of the treatment. I have never experienced any painful moments during the treatment. It felt just right. Yes, I felt the stretch, but this was the purpose of the treatment. Kelly tried to have conscious, but at the same time gentle touch, that doesn’t hurt the body, but helps the body. For me it was more than just a breast treatment. It was really a connection with my inner self. For which Kelly was helping from the outside and I was connecting from the inside. This treatment creates a holistic approach to your breast and body and I think this is the key. So I would definitely recommend to try it once and see what will happen.

  Anna (28 jaar)

  Toen ik in de overgang kwam merkte ik dat mijn borsten gevoeliger werden. Op het moment dat ik n.a.v. het bevolkingsonderzoek werd doorverwezen voor verdere mammografie onderzoek besloot ik (preventief) beter voor mijn borsten te gaan zorgen. Via internet las ik over borstweefsel behandelingen en kwam ik bij Kelly uit. Hoewel ik eerst even een drempel over moest ben ik erg blij dat ik de stap gezet heb. Kelly is een zeer vriendelijke ervaren therapeut waarbij ik me gelijk op mijn gemak voelde. Haar behandelingen zijn zacht en kundig. Ze stelt je op je gemak en legt uit wat ze gaat doen. Al na de eerste behandeling voelde ik echt verschil in de borsten en was ik ook meer gerust gesteld. Voor mij was het echt nieuw om tijd en aandacht aan mijn borsten te besteden. Kelly heeft me ook uitgelegd hoe ik dagelijks zelf de borsten kan droog borstelen voor een goede doorbloeding. De gevoelige borsten zijn heel veel minder geworden. Ik ben van plan regelmatig een onderhoudsbeurt te boeken. Ik kan het iedere vrouw die wat beter voor zichzelf wil gaan zorgen van harte aanraden om naar Kelly te gaan. Op meerdere vlakken een cadeau voor jezelf!

   Rachel (51 jaar)

  Ik heb de  borstbehandelingen als ontspannend, zeer zorgzaam en liefdevol ervaren. Het nam ook een stukje onrust over mijn borstklieren weg. Belangrijk is dat vrouwen realiseren dat het geen massage is zoals wel eens bij een masseur of schoonheidsspecialiste ervaren is, maar kalme, kleine bewegingen, met zachte hand. Ik kan Kelly persoonlijk van harte aanraden, ze is betrokken en werkt vanuit de juiste intenties.

  Monique (59 jaar)

  Kelly stelde mij direct op mijn gemak. Ze vertelde stap voor stap wat ze ging doen dat zorgde voor een prettige en veilige sfeer. Na de eerste borstbehandeling besefte ik me dat er nog nooit iemand zoveel liefde, aandacht en zorg voor mijn borsten heeft gehad. Ook ikzelf niet. Kelly is een echte professional en een warm mens.

  Susanne (38 jaar)

  De borstbehandeling bij Kelly heb ik als een warme deken ervaren. In het eerste contact met haar voelde het direct vertrouwd. Dit werd bevestigd tijdens de behandelingen waar ze zich met volledige focus richt op versoepeling van het weefsel. Haar achtergrond in huidtherapie, kennis aangaande gezondheid en haar drive om borstgezondheid op de kaart te zetten maken de behandelingen bij Kelly zeer aangenaam en informatief.

  Sanne (27 jaar)

  De borstweefselbehandelingen leken me een mooie manier om meer aandacht aan mijn borsten te geven, ook al heb ik geen last van klachten. Van tevoren had ik geen idee wat ik ervan kon verwachten. Ik werd ontvangen in een warme praktijkruimte aan huis, waarna Kelly alles rustig uitlegde. Met haar open en aandachtige houding creëerde ze een veilige sfeer waarin ik mij veilig voelde om te ontspannen. De behandelingen brachten mij nog dieper in verbinding met mezelf en mijn vrouwelijkheid en ik kan Kelly’s behandelingen zeker aanraden!

  Yasmin (34 jaar)

  Voordat ik de borstweefselbehandeling bij Kelly heb ondergaan, was ik mij niet zo bewust van mijn borsten en was het qua verzorging een “vergeten” gebied.

  Door de behandelingen ben ik mij meer bewust geworden hiervan en is de vrouwelijkheid rondom mijn borsten meer gaan op spelen en ben ik ze meer gaan waarderen. Het is bijzonder om op te merken dat elke sessie de borsten anders aan voelde.

  Kelly is een hele fijne therapeut, die zacht te werk gaat, aandacht heeft voor je verhaal en tijdens de behandeling je helemaal in je eigen lichaam laat zijn.

  Tevens heeft ze mij waardevolle tips gegeven omtrent mijn borstgezondheid en hoe ik mijzelf beter kan controleren op onregelmatigheden.

  Ik zou zeker de borstweefselbehandeling aanraden aan andere vrouwen omdat het je een stuk bewustwording geeft van je lichaam, je vrouwelijkheid en je gezondheid.

  Lucienne (37 jaar)

  Wil jij zelf de regie in handen en je gezondheid verbeteren?

  Neem contact op

  Kelly de Kraker
  06-14591451
  info@holyhealthhouse.nl

   

  Praktijkadres

  J. Boezerstraat 43
  2552 DK Den Haag

  Stel je vraag

  © Holy Health House 2022 | Algemene voorwaardenPrivacyverklaringKlachtenregeling | Foto's: Mystic Meeting